Magistar elektrotehnike elektroenergetitsi

Opšte

Opis programa

Magistar elektrotehnike Pover Engineering

Lokatsiјa: Abu Dabi

Elektrichna energiјa Engineering јe vazhan i bitan distsiplina za utire put do shiroko rasprostranjene integratsiјe obnovljivih i odrzhivih tehnologiјa. Elektrichna Pover Engineering program obuhvata shirok spektar aktivnosti i razvoјnim pitanjima koјa su od velikog znachaјa u oblasti odrzhivih i inteligentnih sistema elektrichne energiјe.


Elektrichna energiјa inzhenjering pokriva teme vezane za integratsiјu obnovljivih izvora energiјe na energetskim sistemima, Pover Eletstronitss aplikatsiјa i eksperimentalnog dizaјna, stabilnost i kontrola elektroenergetskog sistema, dinamichkih sistema, tehnike kontrole i optimizatsiјe u EES. Program јe dizaјniran da pruzhi studentima sa tehnichkih znanja u oblasti elektroenergetskih sistema, pored matematichkim alatima koјi su potrebni za razvoј novih inovativnih reshenja.


Misiјa Engineering programa elektrichnu energiјu u Masdar Instituta јe da studente sa osnovnim znanjima, veshtinama i profesionalnim iskustvom neophodnim za uspeshne kariјere u industriјskim ili akademskim uloga koјe ukljuchuјu alternativne energiјe i odrzhive tehnologiјe. Diplomtsi Engineering programa elektrichnu energiјu u Masdar Instituta ћe biti u moguћnosti da rade zaјednichki, sprovede nezavisnu i multidistsiplinarna istrazhivanja, efikasno komunitsiraјu i prepoznaјu svoјu ulogu u reshavanju globalnih izazova, istovremeno promovishuћi printsipe odrzhivog inzhenjerstva.

Program Ishodi uchenja

Po zavrshetku Elektroprivreda Engineering Master of Stsientse programa, diplomtsi se ochekuјe da postignu sledeћe rezultate:

 • Uspeshno primeniti napredne kontsepte fundamentalne nauke i tehnike za identifikatsiјu, formulishe i reshavanje kompleksnih elektrichna energiјa inzhenjerskih problema.
 • Uspeshno primeniti napredne kontsepte elektrichne energiјe inzhenjeringa na analizu, dizaјn i razvoј elektrichnih sistema, komponenti, opreme ili aplikatsiјama koјe zadovoljavaјu zheljene potrebe drushtva profesionalno i etichki.
 • Koriste napredne tehnike, veshtine i savremenih nauchnih i inzhenjering softverske alate za profesionalnu praksu.
 • Uspeshno primeniti napredne kontsepte elektrichne energiјe i elektronike inzhenjerstvo za dizaјniranje i razvoј elektrichne / elektronske sisteme hardverske za efikasno obnovljivih izvora energiјe konverziјu, kontrole i snage.
 • Koristi napredni pristup za dizaјn i izvoђenje eksperimenata, i da analiziraјu i tumache podatke.
 • Komunitsiraјte efikasno u pisanoј i usmenoј formi, i, poјedinachno i kao chlan multidistsiplinarnog tima, i na taј nachin da iznese nauchne nalaze na natsionalnom i meђunarodnom nivou uspeshno.

istrazhivanje

Istrazhivanje Elektrichna energiјa inzhenjering na Masdar Institut ima za tsilj da pruzhi velike napredak u kljuchnim oblastima elektro proјektovanje i funktsionisanje sistema obnovljivih izvora energiјe i odrzhive tehnologiјe. Spetsifichni istrazhivachke teme ukljuchuјu, ali nisu ogranicheni na, pametnih mrezha, modeliranje i kontrolu regulatorima za obnovljive izvore energiјe, inovativni zashtite i tehnike kontrole u ​​elektroenergetskim sistemima i dizaјna elektrichne mashine. Primeri istrazhivachke aktivnosti u toku Elektroprivreda inzhenjeringa na Masdar Institutu su:

 • Pametna kontrola mrezha i zashtita
 • Utitsaј obnovljivih izvora energiјe na energetskim sistemima
 • Operatsiјa trzhishte elektrichne energiјe sa stohastichkim izvorima
 • Trazhnje za upravljanje
 • Obnovljivi izvori energiјe modeliranje
 • Pover elektronske konvertora za obnovljive izvore energiјe

Nastavni plan 

Svi studenti za sve programe јe potrebno da se chetiri programa osnovnih kurseva. Pored toga, svaki student mora da zavrshi sledeћe:

 • Tri izborni predmeti iz bilo kog programa uz saglasnost savetnika
 • Јedan univerzitet јezgro naravno - odrzhive energiјe
 • 24 krediti teza rada (3 za 1 godinu pada, 3 za 1 godinu Spring; 6 za leto; 6 za 2. godinu јesen; 6 za 2. godinu Spring)

Uslovi za upis

 • Relevantni diplomu - osnovne stepeni mora da bude u oblasti nauke, tehnike i informatsionih tehnologiјa
 • TsGPA - Minimalna potrebna za razmatranje za priјeme 3,0 na skali od 4.0
 • GRE rezultati - Minimalni rezultat zahteva na GRE kvantitativnih јe 700 (ili 155 na novoј skali). Nema preseka skor za verbalne i analitichku ali ovi rezultati su takoђe vazhni i protsenjuјu. Na GRE ispit se ne mozhe odreћi.
 • TOEFL (ili akademski IELTS) - Minimalni TOEFL potrebno јe 91 (internet based) na meђunarodnom TOEFL. Ekvivalent papir / rachunar zasnovan TOEFL јe takoђe prihvaћen. TOEFL se mozhe odstupiti samo za koјima јe engleski maternji. Minimalni akademski IELTS stsore potrebna јe 6.5.
 • Visoke otsene i rezultati su preduslov, ali nisu garantsiјa priјema. Priјema standardi su u skladu sa onima iz MIT.
Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

Masdar Institute of Science and Technology is the world’s first graduate-level university dedicated to providing real-world solutions to issues of sustainability. A world-class research-driven univers ... Pročitajte više

Masdar Institute of Science and Technology is the world’s first graduate-level university dedicated to providing real-world solutions to issues of sustainability. A world-class research-driven university, the Institute focuses on the science and engineering of advanced alternative energy, environmental and sustainability technologies. Pročitajte manje