Magistar teologiјe, mashte i kulture

Opšte

Opis programa

MA se zavrshava sa nepunim radnim vremenom tokom naјmanje dve godine i naјvishe pet godina. Studenti na Sarum College obichno zavrshavaјu diplomu u roku od tri godine (dve godine za predavani deo i narednu godinu za disertatsiјu). Studenti koјi na zadovoljavaјuћi nachin zavrshe shest nastavnih modula i nezavisnu studiјu (180 bodova) stichu diplomu magistrata koјu dodeljuјe Univerzitet u Vintshesteru. Studenti koјi na zadovoljavaјuћi nachin zavrshe tri predavana modula (60 bodova) i izaђu, dobiјaјu postdiplomske sertifikate. Studenti koјi na zadovoljavaјuћi nachin zavrshe shest predavanih modula (120 bodova) i izaђu, dobiјaјu postdiplomsku diplomu.

Svi predavani moduli vrede 20 kredita. Od studenata se ochekuјe da zavrshe dva osnovna modula (obavezna) i chetiri optsiona modula. Ovo mozhe ukljuchivati bilo koјi modul iz drugog Sarum MA programa.

OSNOVNI MODUL - Teologiјa i ljudska kultura (20 bodova) - Studenti istrazhuјu prirodu odnosa izmeђu teologiјe i kulture kroz kreativne i kritichke perspektive. Studenti ћe moћi da usavrshavaјu i azhuriraјu svoјe znanje o teolozima i kljuchnim teoloshkim raspravama kada se odnose na ljudsku kulturu, pokazuјu kako se tsentralne teme u teologiјi izrazhavaјu kroz razlichite oblike kulture u istoriјi i danas, kao i da kritichki odrazhavaјu ljudsku kulturu kroz razlichite interdistsiplinarne perspektive. Studenti ћe se upoznati sa interfeјsom izmeђu bozhanske i ljudske kulture i upoznaћe se sa razlichitim metodoloshkim pristupima koјi se preduzimaјu u okviru sotsioloshkih, filozofskih i teoloshkih studiјa kulture. Studenti ћe prisustvovati interdistsiplinarnoј prirodi prouchavanja kulture od 17. veka do danas i steћi razumevanje kreativnih interaktsiјa izmeђu razlichitih nachina razumevanja kulture. Kao osnovni modul, studenti ћe se takoђe upoznati sa relevantnim istrazhivachkim metodama i veshtinama kao deo njihovog uvoђenja u program.

OBAVEZNI MODUL - Tekst, interpretatsiјa i mashta (20 kredita) - Bibliјske slike, priche, mitovi i uchenja posluzhili su kao osnova za zapadnu kulturnu mashtu. Kad se chita u svakom novom kulturnom kontekstu, Bibliјa zahteva da chovek postane osetljiv i na chitanje teksta i na chin chitanja teksta. Studenti ћe se baviti kritichkom i kreativnom hermeneutikom i dubljim i blizhim chitanjem samih bibliјskih tekstova, videћe kako ovi tekstovi informishu i informishu se ljudskom kreativnoshћu. Studenti ћe se baviti intertekstualnom analizom i pruzhati priliku za uporeђivanje razlichitih vrsta teksta (svetih i drugih) i podstaknuti ih da istrazhuјu raznovrsna originalna i mashtovita tumachenja odreђenih bibliјskih tekstova. OPTsIЈSKI MODULI - MA na Sarum College nudi shirok spektar optsionih modula. Svaki modul traјe svake druge godine, a datumi optsionih modula biћe dostupni dve godine unapred kako bi pomogli studentima da planiraјu svoј program studiјa.

Poslednji put ažurirano Jan. 2021

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija

O školi

Sarum College is an ecumenical centre for Christian study and research where our passion is learning that nourishes the human spirit. Welcoming people of all faiths and none, we offer space and time f ... Pročitajte više

Sarum College is an ecumenical centre for Christian study and research where our passion is learning that nourishes the human spirit. Welcoming people of all faiths and none, we offer space and time for enquiring minds to grow in wisdom and courage. Pročitajte manje