Pročitajte zvanični opis

О томе

Да ли сте заинтересовани за политику и желите ли се специјализовати за европску политику и компаративну перспективу? Једнодневни мастер програм на енглеском језику Политичка наука: европска јавна политика би могла бити прави избор за вас. У овом мастер програму анализираћете како друштвене, економске и политичке промјене утичу на европске политичке системе и институције управљања на међународном и националном нивоу из компаративне перспективе.

Научићете се у актуелним истраживањима и политичким дебатама, истражите теоријске перспективе и развијате софистициране истраживачке вештине, које ћете применити на две главне димензије у европској политици. Један је начин на који се националне политике и политичке структуре баве глобалним друштвеним и економским променама и наднационалним одлукама. Друга је како наднационалне институције, попут ЕУ, заузврат утичу на националне интересе и политичку мобилизацију. Интегришући ова два угла, студенти специјализације Политичке науке: европска јавна политика стекнуће темељна знања и скуп вештина који су у великој мери потребни за доношење одлука на нивоу европских и националних политика. Програм нуди персонализовану наставу од стране међународно признатог особља чији је истраживачки запис недавно оцијењен као један од најбољих у Европи у овој области.

Овај програм је акредитован од стране НВАО. Након завршетка програма добијате међународно признат степен магистра знаности (МСц).

Студијски програм

Наш политички мастер програм даје вам темељну, широко засновану обуку у методологији и теорији друштвене и политичке науке. Ово подразумијева примјену и практичну употребу различитих метода истраживања политичких наука и упознавање с низом теоријских перспектива и како их интегрирати у ваше истраживање. Мастер је једаногодишњи програм пуног радног времена, који се научи у потпуности на енглеском језику. Има обим посла од 60 кредита.

Политичке науке: курсеви европске јавне политике у водичу за студије.

Структура програма

Програм почиње са широком заједничком базом и постепено вам омогућава да одредите свој профил.

 • У Периоду 1 пратите два курса о основним теоријама и приступима у две главне под-дисциплине политичких наука: компаративна политика и међународни односи. Ови курсеви вам пружају заједничку базу знања и упознају вас са пуном ширином дисциплине.
 • У Периоду 2 изаберете два одабрана предмета који покривају различите аспекте савремених политичких процеса. Можете одабрати једно изабрано питање које припада вашој специјализацији, а један да проширите свој опсег.
 • У периоду 3 пратите општи курс о филозофији науке и дизајна истраживања који ће директно допринети припреми рада на тези и пружа вам теоретске увиде и методолошке алате.
 • У Периоду 4 вежбате своје вештине истраживања у радионици у својој специјализацији. Радите у малим групама о одређеним темама, ви практикујете све фазе емпиријског циклуса: избор и формулисање истраживачког питања, преглед литературе, дизајн истраживања, анализу података и извештај. Практично искуство и низ релевантних и најсавременијих истраживачких тема у оквиру ваше специјализације који ће бити представљени овде омогућавају вам да рад на радионици користите као полазну основу према вашој магистарској тези.
 • У периоду 5 и 6 радите индивидуално на вашој магистарској тези, под надзором једног од чланова особља из наших различитих истраживачких група.

Зашто студирати политичке науке у VU Amsterdam ?

 • Широка база, јасна специјализација

Наш програм има јединствену кумулативну структуру, у којој се свакодневно специјализујете. Од заједничког старта у двије главне под-дисциплине на терену (међународне односе и компаративна политика), поделите се у мање групе на одабраним курсевима и постепено радите на својој специјализацији. Ово кулминира у вашем појединачном предмету Мастер тезе.

 • Интензиван надзор, ваннаставне активности

Програм се састоји од високо интерактивних туторијала, радионица и интензивног индивидуалног надзора. С обзиром на релативно малу обим програма (50-70 ученика подељених у три специјализације), заиста сте упознати своје професоре и они ће вас знати. Ваннаставни истраживачки семинари, екскурзије и радионице пружају вам прилику да се такође укључите у политику и (политичке) организације ван учионице.

 • Јака компонента истраживања

Програм подстиче запошљавање и квантитативних и квалитативних метода и нуди вам широк опсег у теоријским приступима, од традиционалнијих теорија дисциплине до критичке теорије. У оквиру различитих предмета посебна пажња посвећена је комбинацији теоријских знања и вештина (образложење, писање, презентација и истраживачке технике) и постоји велики нагласак на развијању аргументације у циљу подршке сопственим налазима. Коначно, под надзором члана особља са стручним знањем у својој специјализацији водите независно истраживање за вашу магистарску тезу.

 • Међународна репутација

Програм је развио и предавао је интернационално познати тим са широком међународном мрежом. Квалитет наше наставе је потврђен позитивним резултатима оцењивања: последњих година наши наставници су проглашени најбољим у Холандији. Програм има међународни карактер јер је најмање 35% особља међународних и око 50% студената који почињу сваке године долазе из иностранства.

 • Двоструки степен

Могуће је добити двоструки степен. Ако изаберете ово, пратит ћете двогодишњи програм током којег ћете провести годину дана у ВУ и годину дана на Универзитету Сјеверна Каролина у Цхапел Хиллу. Више информација потражите у наставку: "Двоструко европско управљање".

 • Шта ученици кажу

Студенти магистарских политичких наука у ВУ-у су изјавили у националном студијском истраживању из 2017. године да су задовољни изазовним образовањем, интернационализацијом, студијским објектима, распоредима, ученицима и групном величином програма.

Напредак у каријери

Као дипломант магистарског програма политичких наука у VU Amsterdam , способни сте да делате ефикасно у мултидисциплинарном окружењу: познате сте и имате солидну основу у приступима који се користе у ширем свијету друштвених наука. Развили сте вештине у истраживачкој методологији (анализа, прикупљање података и обрада), писање, презентовање, јавно говоре и тимски рад.

Због нагласка на методологији и писању истраживања, многи дипломци наишу на посао као политички аналитичар или савјетник у оквиру међународне владине или невладине организације, у приватном сектору или као државни службеник у владином министарству. Такође ћете бити добро квалификовани за рад у области новинарства. Дипломци такође нађу послове у комуникацији и спољним односима. Темељна примена истраживачких вештина које нуди овај програм такође ће вас припремити за даљу каријеру у академији. Многи од наших дипломаца учествују у угледној докторској дисертацији. програме широм света.

Интернсхипс
Проналажење положаја у (међународној) организацији може бити тешко, посебно на тренутном тржишту рада. Током програма, сазнајте више о сопственим интересима и како их можете користити за међународну каријеру. Након завршетка мајстора, високо мотивисани студенти могу приступити својим професорима за стажирање у оквиру професорске мреже. Истраживачко стажирање на нашем одјелу за политичке науке такође је опција. Ово радно искуство ће вам помоћи у даљој каријери.

Jezik održavanja programa:
енглески језик

Pogledajte još 72 programa koje nudi Vrije Universiteit Amsterdam »

Ласт упдатед November 8, 2018
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 1, 2019
Duration
1 Година
Redovne studije
Price
2,083 EUR
за студенте ЕЕА-ЕУ.
Deadline
Jun 1, 2019
1 April for non-EU-students.
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
sept. 1, 2019
Krajnji rok za prijavu
Jun 1, 2019
1 April for non-EU-students.

sept. 1, 2019

Location
Krajnji rok za prijavu
Jun 1, 2019
1 April for non-EU-students.
End Date