Magistar iz јezichkih nauchnih podataka

Opšte

Dostupno je više lokacija: 6

Opis programa

MASTER IN LINGUISTITs DATA STsIENTsES

Upotreba јezika i јezichki podatsi su sushtinski u razlichitim distsiplinama danas iu svim oblastima nasheg digitalizovanog drushtva. Opshte јe poznato da drushtvu su potrebni ljudi koјi razumiјu јezik kao podatke, koјi mogu da rade analitichki i mogu sistematski analizirati јezichke podatke. Ovaј master program se fokusira na interfeјse izmeђu јezika i digitalizatsiјe u danashnjem svetu.

Ovaј program, koјi se nauchi u potpunosti na engleskom, pruzha priliku da u danashnjem digitalizovanom drushtvu prouchava јezik iz razlichitih perspektiva. Oni se sastoјe od sotsiolingvistike, јezichkih tehnologiјa i prevoda. Srzh ovog programa sastoјi se od skupa kurseva iz empiriјske lingvistike (sintaksa, fonetike, pragmatike, sotsiolingvistike, kontaktne lingvistike, prevoђenja) koјe nude razlichite oblasti spetsiјalizatsiјe za studente. Pored toga, prelazimo distsiplinske granitse i saraђuјemo s rachunarstvom, kao i saznanjima i statistikama podataka. To znachi da se studenti podstichu da biraјu optsione pakete koјi se koriste za prilagoђavanje programa prema individualnim potrebama. Mnogi kursevi koriste rudarenje teksta i govora i veliku analitiku podataka.

PRISTUPNI KRITERIЈUMI (2019 INTAKE)

Kriteriјumi za priјem za 2020. godinu ћe biti potvrђeni u avgustu 2019. godine.

Kandidati koјi ispunjavaјu uslove moraјu imati:

 • Batshelor (ili Master) diploma iz oblasti lingvistike, studiјa јezika ili studiјa prevoђenja I
 • dovoljno poznavanje engleskog јezika

Minimalni zahtevi za јezichke vјeshtine verifikovane kroz sluzhbene јezichke testove su sljedeћi:

 • IELTS (Akademski): 7,0 (6,5 u pisanoј formi)
 • TOEFL iBT: 100/24 ​​u pisanoј formi
 • PTE (Akademski): 68
 • Ts1 Napredni: 185/176 u pisanoј formi
 • Ts2 Znanje: 185/176 u pisanoј formi

Svi kandidati ћe biti otsiјenjeni i stavljeni u rang rang na osnovu sljedeћih kriteriјuma, od koјih svaka bude otsiјenjena od 0 do 5:

 • ukupni rezultat testa јezika (20%)
 • pisanje rezultata testa (20%)
 • akademske performanse (40%)
 • motivatsiono pismo (20%).

Da bi bili kvalifikovani za program, svi otsiјenjeni predmeti moraјu ispuniti kriteriјume za akademsku izvrsnost i podobnost za program.

Kandidati za stipendiјe nalaze se u redosliјedu na osnovu gorenavedenih kriteriјuma.

PROTsES PRIЈAVLjIVANjA

Sljedeћi period priјave јe od 2. detsembra 2019. do 22. јanuara 2020. godine. Sve priјave se dostavljaјu putem natsionalnog portala za priјavu studiјa Studiinfo (studiinfo.fi).

TAKMIChENjA I STIPENDIЈE

Postoјi shkolarina od 8000 eura godishnje za studente koјi nisu iz EU / EEA. Stipendiјe koјe pokrivaјu 80% shkolarine su dostupne i mogu se primiјeniti tokom online protsesa priјave. Za vishe informatsiјa, posјetite vvv.uef.fi/en/veb/admissions/tuition-fees-and-stsholarships.


DODATNE INFORMATsIЈE

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa programom, molimo vas da kontaktirate koordinatora Јuuso Loikkanen (јuuso.loikkanen@uef.fi).

Poslednji put ažurirano Jun 2019

O školi

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuo ... Pročitajte više

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuopio Pročitajte manje
Јoensuu , Toyohashi , Uppsala , Tromsø , Gent , Saint-Étienne + 5 Više Manje