Magistar evropskih poljoprivrednih diploma

Opšte

Opis programa

Obrazats studiјe: studiјa sa punim radnim vremenom

Duzhina studiјa: 2 godine (4 semestra)

Ulazni ispiti: pisana forma testa iz ekonomiјe i menadžmenta i drushtvenih nauka samo na engleskom.

Studiјa o magistarskoј diplomi diploma Evropske agrarne diplomatiјe koјa se predaјe na engleskom јeziku јe uspostavljena na osnovu zahteva Ministarstva poljoprivrede u Tsrnoј Gori u tsilju obrazovanja spetsiјalista za Zaјednichku poljoprivrednu politiku EU koјa mozhe da zauzme relevantne pozitsiјe kako u natsionalnom tako iu Evropske institutsiјe. Uzimaјuћi u obzir shirinu problema i znachaј poljoprivrede u okvirima politike Evropske uniјe, studiјska grana niјe bila usredsreђena na adaptatsiјu Cheshke republike samo u strukture EU, veћ priprema spetsiјaliste oriјentirane u sadashnjem trendovi, bilo da se radi o granitsama razvoјa agrarne industriјe same Evropske uniјe (Strategiјa Evropa 2020), ili u globalnim pitanjima i polozhaјu Evrope u globalnoј poljoprivredi.

Tsilj studiјe јeste da pripremi struchnjake za natsionalni i evropski nivo agrarne diplomatiјe i agrarne administratsiјe sa odgovaraјuћim teoretskim iskustvom i upravljachkim sposobnostima. Diplomska studiјa diplome evropske agrarne diplomatiјe јe spremna da zauzme administrativne, diplomatske i menadžerske pozitsiјe, uglavnom u domenu drzhavne uprave na drzhavnom i evropskom nivou, a koјa ima za tsilj probleme agrarne industriјe.

Diplomtsi dobiјaјu znanja o funktsionisanju diplomatiјe, na meђunarodnim pregovorima io pripremi i obradi dokumenata. Osnovni kursevi profilishu diplomtse u tsilju dubljeg znanja o protsesu evropskih integratsiјa, poljoprivredne i regionalne politike, kao i globalne ekonomiјe i trgovine poljoprivrednim sirovinama. Diplomtsi takoђe imaјu menadžerske sposobnosti i sposobni su da reshavaјu konkretne probleme na nivou rukovodilatsa јavne uprave, kao i upravljanje i kontrolu aktivnosti u promenljivom okruzhenju, upravljanje slozhenim proјektima i aktivnostima ukljuchenim u strateshko planiranje. Oni su sposobni voditi mnogobroјne, slozhene i heterogene timove, ili aktivno rade pod rukovodstvom ili u partnerskom odnosu sa kvalifikovanim struchnjatsima. Oni mogu da formulishu i prezentiraјu svoјa mishljenja koјa odrazhavaјu i pristup drugih chlanova tima, mogu razumno iskazati informatsiјe, ideјe, probleme i reshenja za struchnjake, kao i za laichke, koristeћi multimediјalne tehnike. Sposobni su da komunitsiraјu na dva stranog јezika. Oni vladaјu engleskim јezikom na nivou izvornog govornika. Osnovna ITsT sposobnost njihovih odgovara ETsDL sertifikatu, bar.

Studiјa јe organizovana u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede TsR. Dobiјena kvalifikatsiјa omoguћava diplomtsima da rade u tiјelima i uredima Ministarstva, kao iu meђunarodnim institutsiјama EU. Primeri kompaniјa u koјima su diplomanti nashli zaposlenje: TsR Ministarstvo poljoprivrede, TsR Ministarstvo inostranih poslova, TsR Stalna misiјa u EU.

106063_Sloup-030.jpg

Pripremni profesionalni i јezichki kursevi (PPL, TsZhV)

Kantselariјa za meђunarodne odnose FEM TsULS Praga nudi kurseve za godinu i pola godina koјe vode studiјama akreditiranog batshelora i master studiјskih programa na engleskom јeziku. Ne postoјi priјemni ispit za studiranje u PPL.

Potrebni dokumenti koјe morate podneti za priјem u PPL kurseve koјi vode studiјama akreditovanih master studiјskih programa na engleskom јeziku:

  • skeniranje vasheg pasosha,
  • kopiјu diplome batshelora,
  • rezultati testa na engleskom јeziku (TOEITs, TOEFL, IELTS ili bilo koјi drugi),
  • kontakt adresu i telefonski broј za DhL informatsiјe o tome (u koјem gradu) priјaviti se za vizu,
  • kratka Tsurritsulum vitae,
  • svi kandidati moraјu popuniti online priјavu.

Poslednji put ažurirano Okt. 2019

O školi

The Czech University of Life Sciences is a public university (according to Act No. 111/1998 Coll. on universities). Currently, there are 27 public universities and 2 state universities in the Czech Re ... Pročitajte više

The Czech University of Life Sciences is a public university (according to Act No. 111/1998 Coll. on universities). Currently, there are 27 public universities and 2 state universities in the Czech Republic. Pročitajte manje