Pročitajte zvanični opis

Магистарски програм у интегрисаним наукама о климатском систему

Магистар енглеског језика у области интегрисаних наука о климатским системима (ИЦСС) комбинира елементе атмосферских, хидросферних, цриоспхериц и биоспхериц природних наука са економским и друштвеним наукама. Програм има међународно јединствен фокус на физици и моделирању и нуди три области специјализације:

  • физика климатског система
  • биогеокемија климатског система
  • климатска економија и друштвене науке

Програм ИЦСС је истраживачки оријентисан и преноси знање и вјештине у истраживању климе. Добра позадина у физици климе припрема ученике за каријеру у интердисциплинарном пољу науке, захтијевајући способност комуникације с колегама из различитих дисциплина, примјене различитих метода из различитих тематских подручја на питања истраживања везана за климу, као и способност генерисања, тумачења и комбиновања научних резултата.

Настава је ограничена на 20 ученика. Овај истраживачки оријентисани програм АСИИН је акредитиран 2018. године.

Clisap master

Магистериј из области интегрисаних наука о климатским системима поставља темеље за каријеру у науци и истраживању и оспособљава студенте за стицање доктората. Он даље квалификује дипломанте за каријеру као консултанта за климу или гласноговорника у међународним организацијама, као и глобалним предузећима и агенцијама.

Курикулум

Двогодишњи курикулум састоји се од једанаест модула.

Први семестар поставља основу за остатак програма (истраживачке вјештине, преглед основних принципа из математике и физике за климатске науке, функционирање и варијабилност климатског система, начела економских и друштвених наука).

Други семестар је осмишљен да прошири интердисциплинарно знање; студенти су углавном слободни да осмисле свој план курса.

У последња два семестра од студената се очекује да продубе своја знања у једној од три области специјализације.

Појединачно академско савјетовање је доступно током цијелог програма. Ми снажно подстичемо студенте првог семестра да похађају оријентационе активности почетком седмице октобра.

Jezik održavanja programa:
енглески језик
Ласт упдатед February 27, 2019
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
okt. 2019
Duration
2 Године
Redovne studije
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
okt. 2019
Krajnji rok za prijavu

okt. 2019

Location
Krajnji rok za prijavu
End Date