Magistarski program u integrisanim naukama o klimatskom sistemu

Magistar engleskog јezika u oblasti integrisanih nauka o klimatskim sistemima (ITsSS) kombinira elemente atmosferskih, hidrosfernih, tsriospherits i biospherits prirodnih nauka sa ekonomskim i drushtvenim naukama. Program ima meђunarodno јedinstven fokus na fizitsi i modeliranju i nudi tri oblasti spetsiјalizatsiјe:

  • fizika klimatskog sistema
  • biogeokemiјa klimatskog sistema
  • klimatska ekonomiјa i drushtvene nauke

Program ITsSS јe istrazhivachki oriјentisan i prenosi znanje i vјeshtine u istrazhivanju klime. Dobra pozadina u fizitsi klime priprema uchenike za kariјeru u interdistsiplinarnom polju nauke, zahtiјevaјuћi sposobnost komunikatsiјe s kolegama iz razlichitih distsiplina, primјene razlichitih metoda iz razlichitih tematskih podruchјa na pitanja istrazhivanja vezana za klimu, kao i sposobnost generisanja, tumachenja i kombinovanja nauchnih rezultata.

Nastava јe ogranichena na 20 uchenika. Ovaј istrazhivachki oriјentisani program ASIIN јe akreditiran 2018. godine.

Clisap master

Magisteriј iz oblasti integrisanih nauka o klimatskim sistemima postavlja temelje za kariјeru u nautsi i istrazhivanju i osposobljava studente za stitsanje doktorata. On dalje kvalifikuјe diplomante za kariјeru kao konsultanta za klimu ili glasnogovornika u meђunarodnim organizatsiјama, kao i globalnim preduzeћima i agentsiјama.

Kurikulum

Dvogodishnji kurikulum sastoјi se od јedanaest modula.

Prvi semestar postavlja osnovu za ostatak programa (istrazhivachke vјeshtine, pregled osnovnih printsipa iz matematike i fizike za klimatske nauke, funktsioniranje i variјabilnost klimatskog sistema, nachela ekonomskih i drushtvenih nauka).

Drugi semestar јe osmishljen da proshiri interdistsiplinarno znanje; studenti su uglavnom slobodni da osmisle svoј plan kursa.

U poslednja dva semestra od studenata se ochekuјe da prodube svoјa znanja u јednoј od tri oblasti spetsiјalizatsiјe.

Poјedinachno akademsko savјetovanje јe dostupno tokom tsiјelog programa. Mi snazhno podstichemo studente prvog semestra da pohaђaјu oriјentatsione aktivnosti pochetkom sedmitse oktobra.

Jezik održavanja programa:
English
Ласт упдатед February 27, 2019
Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Okt. 2019
Duration
2 Године
Redovne studije
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
Okt. 2019
Krajnji rok za prijavu

Okt. 2019

Location
Krajnji rok za prijavu
End Date