Pročitajte zvanični opis

Увод

Мајстори у новинарству у ДЦУ пружа широк спектар обука и образовање за оне који су заинтересовани за новинарске професије и сродних области. То балансира практичне, теоретске, техничке и аналитичке елементе за решавање промену медијског окружења и нове, и све разноврснији, захтијева се врши на учесника у новинарству. По завршетку ћете имати знање и способност у дубину да наставе успешну каријеру новинарства.

Ко има право?

До 25 места се нуде на свакој годишњој уношења у програм. Да буду разматрани за пријем, кандидати морају да имају, у најмању руку, горњи друге класе почасти степен (или међународни еквивалент). Места такође могу бити доступни за кандидате који имају одговарајуће радно искуство.

Кандидати чији матерњи језик није енглески ће морати да поднесе доказ о квалификацији на енглеском језику. За више информација о условима уласка погледајте наш сајт.

Кандидати треба имати у виду да улазак у програм је конкурентан, а процес селекције обухвата номинација кандидата за интервју на датуме које одреди Универзитета.

Програмски садржај

Овај годину дана, пуним радним временом програм се састоји од курсеве за два семестра, са пројектом или дисертације и пласман приправник током летњег периода. Пројекат / дисертација је главни део истраживања академског медија, фокусира на новинарство или великог новинарског пројекта.

Сви студенти добијају обуку у штампаном, онлајн и емитовање новинарство. Модули су означени, делимично или у целини, од стране непрекидној процени, односно есеја, симулиране редакције вежбе, припрему карактеристика и вести, онлине активности и семинара презентације. Испити и у класи тестови су такође постављена у неким модула.

Од вас се тражи да учествују у програму ИНТРА, која обезбеђује пласман са медијске организације током летњег периода. Задовољавајући завршетак пласмана, укључујући и подношење извјештаја о раду, представља предуслов за доделу овог диплома.

Модули уче на овом програму су:

  • Новости Извештавање
  • радио новинарство
  • Закон о медијима
  • телевизијског новинарства
  • funkcija писања
  • komunikacija Етика

Структура

МА у новинарству је дизајниран да буде завршен у једној календарској години редовних студија. Састоји се од два (пуно радно време) учио семестара, затим практичном Пројекат је завршен у периоду од маја и почетком септембра. Наредни унос за овај програм ће бити септембар 2017.

ДЦУ сваке године нуди велики број стипендија за стране студенте. Да би моћи да конкуришу за стипендију од ДЦУ морате прво применити на и добију понуду за програм ДЦУ мастер.

Аппли онлине за септембар 2017 улазак у ввв.пац.ие/дцу~~побј коришћењем ПАЦ код ДЦ600

Jezik održavanja programa:
енглески језик

Pogledajte još 8 programa koje nudi Dublin City University »

Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
1 Година
Redovne studije
Price
7,800 EUR
Не у ЕУ - € 13,900 / ЕС - € 7800
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
sept. 2019
Krajnji rok za prijavu

sept. 2019

Location
Krajnji rok za prijavu
End Date