Pročitajte zvanični opis

МА у култури и колонијализма истражује литературу, политику и културу од Ирске до Индије, и од Африке до Блиског Истока. То је мултидисциплинарни учили Мастер оф Артс програма, чији је циљ дипломаца из уметности, хуманистичких и друштвених наука. Ученици анализирају царски надмоћ, расу и расне теорије, националистичке покрете, постколонијалну искуства, успон нео-колонијални мисли, мултикултурализма и интеркултурализма, као и последицама глобализације и развоја за савременог света.

Ово мр омогућава студентима да комбинују специјализацију постдипломских истраживања са обуком прилагодљива вештине мултидисциплинарног приступа. Студенти имају користи од наслеђа на постдипломски студиј основана 1994. године; програм је непрекидно се поново измишљен у промени климе идеолошке задржавајући свој примарни циљ: да понуди критичну образовање у културним дискурса моћи.

Зашто одабрати овај курс?

Каријера

Магистар културе и колонијализам дипломаца су отишли ​​на каријере у развојни рад, невладиних организација, права на Универзитету предавања, издаваштво, медији, новинарство, рад у заједници, настава (примарни и секундарни), филм одлука, рекламирање, и цивилну службу. Програм има посебно јак рекорд у истраживачком обуке: висок проценат својих студената су наставили да докторске програме у Ирској, Британији и Северној Америци, са многима од њих освајање престижне награде за финансирање.

Курс Оутлине

Наш наставни кадар је привукло током година од дисциплина енглеског језика, историје, политичких наука и социологије, економије, ирске студије, филмске студије, шпански, француски, археологију, немачки, италијански, и класике, а допуњен је ирски и међународна гостујућих предавача.

Модули / курсеви из области понуде могу укључивати:

  • Књижевност и колонијализам
  • Биоскоп и колонијализам
  • Студије у историји колонијализма и империјализма
  • Деколонизације и неоколонијализам: Тхе Политицс оф "развој"
  • Колонијализам и културна теорија
  • Приступи културе и колонијализам
  • Туристичка Литература
  • Политичка економија, колонијализам и глобализација (Како да се расправљам са Ецономист)

Процена

Већина уче модули састоје од 11-12 два сата семинара мањим групама; они се обично процењује првенствено кроз подношење писмених задатака. Дисертација тема се одређује у консултацијама са особљем програма, уз достављање средином августа школске године.

Jezik održavanja programa:
енглески језик
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
1 - 2 Године
Fleksibilno vreme
Redovne studije
Deadline
Tražite informacije
Rolling Applications - Offers made on monthly basis until course is full
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
sept. 2019
Krajnji rok za prijavu
Tražite informacije
Rolling Applications - Offers made on monthly basis until course is full

sept. 2019

Location
Krajnji rok za prijavu
Tražite informacije
Rolling Applications - Offers made on monthly basis until course is full
End Date