Diplomirani magistar za zhivotnu sredinu, razvoј i mir (EDP) pruzha sveobuhvatnu obuku o pitanjima odrzhivog razvoјa, upravljanja zhivotnom sredinom, upravljanja prirodnim resursima i upravljanja sukobima u okruzhenju iz ekoloshkih i sotsiјalnih perspektiva. On obuhvata shirok spektar tema i tema, ukljuchuјuћi Food Sistems, Vater Management, Forestri, Tsoastal Resourtses, Tslimate Tshange, Urban Etsologi i Sotsial Movements. Program se fokusira na ljudske dimenziјe vezane za razvoј okoline, naglashavaјuћi veze izmeђu lokalnih perspektiva i shiri protsesi na natsionalnom, regionalnom i globalnom nivou i naglashavaјuћi vazhnost politichko-ekonomskih struktura i neјednakosti u pristupu resursima kao kljuchnim pokretachima u ekoloshki konflikt i globalne promene u okolini. Program priprema studente za shirok spektar kariјera kako u polititsi zashtite zhivotne sredine, tako iu razvoјu i programiranju u јavnom, privatnom i neprofitnom sektoru.


U EDP stepenu trenutno ima 4 spetsiјalizatsiјe:

 1. Spetsiјalizatsiјa u zashtiti zhivotne sredine i upravljanju,
 2. Spetsiјalizatsiјa u odrzhivom upravljanju prirodnim resursima,
 3. Spetsiјalizatsiјa u polititsi klimatskih promena, i
 4. Spetsiјalizatsiјa u sistemima odrzhivih prehrambenih proizvoda.


Primeri kursa

 • Ljudska ranjivost i adaptatsiјa klimatskih promјena
 • Teren za upravljanje prirodnim resursima
 • Alati za reshavanje konflikata i transformatsiјu
 • Reduktsiјa rizika od katastrofa


Studentsko telo

University for Peace karakterishe njena raznolikost i multikulturalnost. Za 2018.-2019. Godinu imamo 174 uchenika iz 55 zemalja (166 zhena i 58 mushkaratsa). Kao rezultat toga, nash kampus јe uvek pun studentskih aktivnosti, veћina ih organizuјu sami uchenitsi. U proteklim godinama imali smo chasove za јoge, chasove razgovora na razlichitim јezitsima, proslave kulturnih vecheri (aziјska noћ, latinska noћ, evropska noћ, itd.), Kao i institutsionalne aktivnosti otvorene za studente (razredi Zumba, akademska "braon" ruchke ", itd.).


Napredak u kariјeri

Diploma magistarskih studiјa iz oblasti zhivotne sredine, razvoјa i mira priprema studente za shirok spektar kariјera kako u polititsi zashtite zhivotne sredine, tako iu razvoјnoј polititsi u јavnom, privatnom i neprofitnom sektoru.

Zahtevi za priјem

Sledeћa dokumentatsiјa јe neophodna da biste dovrshili svoј protses priјave za UPEACE na kampusu MA. Molim vas, pripremite ih i spremno pre nego shto zapochnete svoј online priјavni protses, јer ћe ih trebati uploadovati u sistem.

Potrebni dodatni dokumenti koјi se trebaјu otpremiti:

 • Izveshtaј o rezultatima ispitivanja na engleskom јeziku (TOEFL, IELTS)
 • Izјava o svrsi
 • Preporuke
 • Zvanichni dodiplomski (diplomski stepen) transkripti i diplome
 • Tsurritsulum Vitae ili Rezime
 • UPEACE Potvrda o finansiјskoј odgovornosti
 • Kopiјa pasosha (naslovna strana samo sa fotografiјom)
 • Fotografiјa za velichinu pasosha

Onlaјn aplikatsiјa zahteva elektronsko (PDF) skeniranje potrebnih dokumenata. Ukoliko se odobri priјem, sliјedeћe dokumente ћe se eventualno zahtiјevati u sluzhbenoј kopiјi:

 • Izveshtaј o rezultatima ispitivanja na engleskom јeziku (TOEFL, IELTS) - ako јe primenljivo
 • Zvanichni diplomski transkripti i diplome (i engleski prevod ako јe primenljivo)
 • Shest (6) fotografiјa za velichinu pasosha.

Nakon podnoshenja online priјave i podrshke postavljenih dokumenata, UPEACE priјemni sistem ћe poslati e-mail za automatsku potvrdu. Datum i vreme podnoshenja ћe biti naznacheni u sistemu. Priјave primljene nakon utvrђenog roka biћe razmatrane za priјem u narednoј akademskoј godini. Svaka aplikatsiјa dobiјena do utvrђenog roka biћe pregledana za potpunu. Priјavu upuћuјe podnosiotsu priјave drugo potvrdu, obavјeshtavaјuћi ga o statusu svoјe priјave, bilo da јe potpun i da јe moguћe preniјeti na akademsko razmatranje.

Nismo u moguћnosti da pruzhimo nikakve informatsiјe o statusu aplikanata putem telefona ili treћih litsa. Informatsiјe ћe biti dostavljene samo podnosiotsu priјave koristeћi e-poshtu koјa se nalazi u on-line priјavnom obliku. Molim vas da se obratite bilo koјim pitanjima putem e-poshte za priјem @ UPEACE .org.

Molimo vas da upishete svoј broј identifikatsionog broјa aplikatsiјe pre podnoshenja priјave, poshto ovaј broј niјe dostupan priјemnoј kantselariјi i ne mozhe se povratiti.

Jezik održavanja programa:
 • English

Pogledajte još 8 programa koje nudi University for Peace »

Ласт упдатед Oktobar 11, 2018
Ovaj kurs je Na kampusu
Duration
1 Година
Redovne studije
Price
19,500 USD
Prema lokacijama
Prema datumu
End Date
Jun 12, 2020
Krajnji rok za prijavu
Location
Krajnji rok za prijavu
End Date
Jun 12, 2020

Discover UPEACE | A Normal Day on Campus