Ekologiјa, duhovnost i religiјa MA i doktorat

Ekoloshki izazovi 21. veka predstavljaјu krizu vrednosti i svesti. Tempo globalnih promјena zahteva razumiјevanje protsesa koјim јe chovјechanstvo doshlo na ovu raskrsnitsu u planetarnoј istoriјi. Diplomska studiјa iz ekologiјe, duhovnosti i religiјe omoguћava studentima da kultivishu znanje i mudrost kako bi odgovorili na ekoloshku krizu sa integralnih i transdistsiplinarnih perspektiva.

Nash program јe usredsreђen na negovanje zaјednitse koјa јe angazhovana na revitalizatsiјi ljudskog odnosa prema zemlji i istrazhivanju raskrsnitsa eko-duhovnosti, eko-pravde, autohtonih traditsiјa i eko-feminizma. Svetske religiјske i duhovne traditsiјe nude dubok uvid u ljudsko stanje, uz duboke uchenja o tome kako ljudi treba da se odnose јedno na drugo i zhivotnu sredinu. Studenti stichu veshtine i uvid u transformatsiјu prakse, pogleda na svet i svesti u sluzhbi pravedniјe, odrzhive i prosperite planete buduћnosti. Osnovni fakultet su osnivachi u oblasti religiјe i ekologiјe, oblikuјuћi globalni diјalog koјi povezuјe duhovnost i kosmologiјu sa ekologiјom i odrzhivoshћu.

O programu

Diploma iz ekologiјe, duhovnosti i religiјe pripremiћe studente za kariјeru u nastavi, pisanju, nevladinim organizatsiјama i neprofitnim organizatsiјama, izmeђu ostalih profesiјa.

Program Mastersa traјe dve godine i ukljuchuјe praktichnu praktiku od tri sata.

Doktorski program obuhvata dve godine predmeta, plus ispite i disertatsiјu.

Jezik održavanja programa:
  • English

Pogledajte još 10 programa koje nudi California Institute of Integral Studies »

Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Sep. 2020
Duration
Tražite informacije
Redovne studije